Racuchy jabłkowe z kaszą i twarogiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Całkiem inna odmiana racuchów jabłkowych. Bez drożdży, w zamian z kaszą jaglaną i twarogiem, dzięki czemu są pożywniejsze i o wiele smaczniejsze.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ▸ 2 jaja
    ▸ szklanka mąki (u mnie jaglana)
    ▸ 100 g kaszy jaglanej
    ▸ 100 g twarogu chudego
    ▸ 360 g jogurtu naturalnego
    ▸ 3 szt. jabłka (u mnie 600 g)
    ▸ niecałe pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego*
    ▸ "cukier puder" ze słodzika

Racuchy jabłkowe z kaszą i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy i studzimy.
    2. Twaróg miksujemy z jogurtem, dodajemy mąkę i jaja.
    3. Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy z soku. Dodajemy do masy razem z cynamonem ,dokładnie wszystko mieszamy i smażymy placki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy