Racuchy drożdżowe jak ''pączki''

4.49 (196 ocen)

Najlepsze z dodatkiem cukru pudru. Puszyste i miękkie.

Składniki:

  • Składniki :

    500g maki,
    0,5l ciepłego mleka,
    7g drożdży instant,
    3 łyżki cukru,
    jajko,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Racuchy drożdżowe jak ''pączki'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiej do miski. Wsyp cukier, drożdże i wlej ciepłe mleko. Dodaj jajko. Zmiksuj dokładnie. Miskę przykryj ścierką i odstaw do wyrośnięcia ciasto na 40-50 minut. Na patelni rozgrzej olej i smaż racuchy na złoty kolor. Odsącz na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować