Racuchy drożdżowe jak ''pączki''

  • wyświetlono: 8187 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Najlepsze z dodatkiem cukru pudru. Puszyste i miękkie.

Anyzkowo

Składniki

Składniki :

500g maki,
0,5l ciepłego mleka,
7g drożdży instant,
3 łyżki cukru,
jajko,
olej do smażenia.

Sposób przygotowania przepisu:

Racuchy drożdżowe jak ''pączki''

  • 1. Mąkę przesiej do miski. Wsyp cukier, drożdże i wlej ciepłe mleko. Dodaj jajko. Zmiksuj dokładnie. Miskę przykryj ścierką i odstaw do wyrośnięcia ciasto na 40-50 minut. Na patelni rozgrzej olej i smaż racuchy na złoty kolor. Odsącz na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Racuchy drożdżowe

Dodane przez: rzelkazag

Racuchy

Stary, sprawdzony przepis a racuchy...

Drożdżowe racuchy z jabłkiem i bananem

Dodane przez: Katarzyna88

Drożdżowe racuchy z jabłkiem i bananem

Racuchy,słodkie placuszki,które...

Racuchy

Dodane przez: nika9085

Racuchy

Pulchne i smaczne racuchy, które...

Racuchy

Dodane przez: Sorensen

Racuchy

smaki dzieciństwa

Puszyste racuchy bez drożdży

Dodane przez: Anyzkowo

Puszyste racuchy z jabłkami

Sekret tak puszystych racuchów...

Racuchy rybne

Dodane przez: Alex M

Racuchy rybne

Drożdżowe racuchy na wytrawnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE