Racuchy drożdżowe

  • wyświetlono: 1768 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smaczne drożdżowe placuszki szybkie w przygotowaniu

  • 60min

Składniki

- 5 dag drożdży
- 4 łyżki cukru
- szczypta soli,
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka wody
- 1/2 kg mąki
- tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Racuchy drożdżowe

  • 1. Drożdże rozkruszamy do miski dodajemy cukier i sól mieszamy do rozpuszczenia się drożdży dodajemy stopniowo pozostałe składniki łączymy.
  • 2. Na początku mieszamy składniki za pomocą ręki a pożniej całość mieszamy mikserem na jednolitą konsystencje ciasta.
  • 3. Przygotowane ciasto odkładamy na 20 minut w ciepłe miejsce by ciasto podrosło
  • 4. Gotowe ciasto kładziemy za pomocą łyżki na patelnie formujemy placek
  • 5. Smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z każdej strony
  • 6. Gotowe placki można posypać cukrem pudrem lub podać je z konfiturą

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

racuchy

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Racuchy drożdżowe

Lubicie racuchy drożdżowe? Jako...

racuchy drożdżowe z jabłkami

Dodane przez: tycjanowa

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Sezon na jabłka trwa w najlepsze...

racuchy drożdżowe

Dodane przez: agarybak76

Racuchy drożdżowe z owocami

W dzieciństwie często Mama smażyła...

Drożdżowe racuchy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Racuchy drożdżowe

Ulubione przysmaki dzieciaków :)

Racuchy drożdżowe

Dodane przez: iziona

Racuchy drożdżowe

Racuszki to przysmak dzieci i one...

racuchy z jagodami

Dodane przez: capri

racuchy drożdżowe z jagodami

Puszyste, szybkie, łatwe, przepyszne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE