Racuchy drożdżowe

0 (0 ocen)

Przepis z bloga Anyżkowo, troszkę zmiejszyłam skkładniki :) Baardzo pyszne racuchy,smakują jak pączki i szybko znikają :)

Składniki:

  • 250 g mąki
    250 ml ciepłego mleka
    7 g suchych drożdży
    2 łyżki cukru
    1 jajko
    olej do smażenia


Racuchy drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z drożdżami,cukrem,jajkiem i wlać ciepłe mleko. Zmiksować. Miskę przykryć ścierką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzać olej i nakładać ciasto łyżką,smażyć z każdej strony na złoto. Układać na ręczniku papierowym,później posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy