Racuchy Drożdżowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

pyszne racuchy

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 25dag maki
    - 2 dag drożdży
    - 5 dag tłuszczu
    - 2 jaja
    - 5 dag cukru
    - 1/4 l. mleka
    - szczypta soli
    - olej do smażenia

Racuchy drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać. Drożdże z 1 łyżką cukru i 3 łyżkami mąki rozmieszać w 1/2 szkl. mleka (zostawić do wyrośnięcia). Zmieszać mąkę, rozczyn, utarte jaja z cukrem, pozostałe mleko, roztopiony tłuszcz (całość dobrze wyrobić) ciasto powinno mieć konsystencje śmietany. Zostawić do wyrośnięcia. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy