Racuchy bez jajek

4.49 (151 ocen)

Racuchy bez dodatki jaj..

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
    1 proszek do pieczenia
    1 łyżeczka soli kuchennej
    1 drobno posiekane jabłko
    mleko lub woda
Wystaw ocenę:

4.49 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać w misce z proszkiem do pieczenia, jabłkiem i dodać mleka tyle, żeby powstała gęsta masa przypominająca krem (dużo gęstsza niż na naleśniki).Odstawić na 10 minut, a następnie wlewać łyżką na rozgrzany olej na patelni.Smażyć do uzyskania koloru złoto-brązowego i uważać, żeby się nie przypaliło (po około 1 minucie smażenia z jednej i drugiej strony).Wyrzucić na ręcznik papierowy. Podawać np. z marmoladą lub cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować