Racuchy bez drożdży

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -1 jajko
    -3 łyżki cukru
    -1 szklanka mleka
    -2 niepełne szklanki mąki
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -olej

Racuchy bez drożdży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do miski wbijamy całe jajko i dodajemy cukier. Ubijamy na puszystą masę. Dodajemy partiami mąkę i mleko. Mieszamy (można mikserem na wolnych obrotach). Nabieramy dużą łyżką geste ciasto i smażymy na rozgrzanym, ale niezbyt gorącym, głębokim oleju.

Komentarze

Podobne przepisy