Racuchy bananowe z ciasteczkami

0 (0 ocen)

Są przepyszne, kto jeszcze nie próbował bananowych racuchów niech biegnie do kuchni!

Składniki:

  • 0,5 szklanki mąki pszennej
    1//4 szklanki mleka
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżka cukru brązowego
    1 duży banan
    0,25 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 ciasteczka zbożowe
    1 jajko

Racuchy bananowe z ciasteczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy bananowe z ciasteczkami 1. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, proszek do pieczenia i wymieszać.

    Do sypkich składników wlać mleko, dodać jajko i jogurt wszystko dobrze wymieszać.

    Banana rozgnieść widelcem, ciastka połamać w rękach na kawałki ( lepiej większe niż mniejsze ), banana i ciasteczka dodać do masy i ponownie wymieszać.

    Teflonową patelnię rozgrzać i smażyć niewielkie placuszki na małym ogniu z obu stron aż się zarumienią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (143 ocen)

mniam