Racuchy bananowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybki deser dla maluchów

  • 20 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szkl. mleka
    2 szkl. mąki
    4 łyżki cukru pudru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    2 banany
    Sok z cytryny

Racuchy bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wymieszać z mlekiem, dodać cukier puder, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Banany pokroić w cienkie plasterki , skropić sokiem z cytryny.
  • 2. Dodać banany do ciasta i delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Można podawać posypane cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy