Racuchy

4.5 (194 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pulchne i smaczne racuchy, które zawsze się udają

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 szklanki letniego mleka
    4 szklanki mąki
    2 jajka
    3 dag drożdży
    Szczypta soli
    1-3 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Dania główne

Racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozrabiamy z mlekiem i cukrem, dodajemy mąkę, jajka, szczyptę soli, mieszamy energicznie łyżką ok. 10 minut i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę, nie dłużej. Nakładać na rozgrzany olej drewnianą łyżką. Piec do zarumienienia.
  • 2. Rada: przed smażeniem do ciasta można dodać owoce, np. borówki amerykańskie lub maliny. Racuchy zyskują wtedy dodatkowy smak.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować