Racuchy

0 (0 ocen)

Prosto z patelni. Świetne z cukrem kryształem. Można też dodać pokrojone jabłka.

Składniki:

  • mąka pszenna
    szczypta soli
    jajko
    drożdże
    mleko
    łyżeczka cukru
    ocet
    olej rzepakowy do smażenia

Racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1hpe4fx 1. Mąkę przesiewamy do miski, Dodajemy drożdże, cukier i trochę lekko podgrzanego mleka, Czekamy aż drożdże wyrosną. Następnie dodajemy jajko, łyżkę octu, soli i resztę ciepłego mleka. Mieszamy i czekamy do wyrośnięcia. Łyżką nakładamy na gorący olej. Smażymy na złocisty kolor, przekręcamy na nie usmażoną stronę. Ją też smażymy.

Komentarze

Podobne przepisy