Raclette z kurczakiem i aromatycznymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyj i oczyść kurczaka. Pokrój na kawałki wielkości nuggetsów. Lekko skrop olejem, dopraw solą, pieprzem oraz papryką słodką i ostrą. Posyp z obu stron nasionami. Ułóż na rozgrzanym grillu i smaż do miękkości mięsa, ok. 5 minut z każdej strony.
2.Paprykę pokrój w paski a cukinię w plastry. Zamarynuj w oleju połączonym z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smaż na grillu, razem z mięsem.
3.Gdy mięso i warzywa będą niemal gotowe do podania, umieść grube plastry sera na patelniach do raclette. Możesz je doprawić świeżymi lub suszonymi ziołami lub czarnym świeżo mielonym pieprzem. Podgrzewaj do momentu roztopienia. Podawaj ser razem z kąskami chrupiącego kurczaka, grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami, ryżem lub kromkami pieczywa.
Komentarze