Raclette z kurczakiem i aromatycznymi warzywami

4.51 (172 ocen)

Doskonały sposób na kreatywne przyjęcie, na którym każdy z gości przyrządza wybrane składniki na raclette - grillu. Dlatego nie podaję proporcji.

Składniki:

  • filet z piersi kurczaka
    nasiona sezamu i słonecznika
    ser raclette (można zastąpić żółtym lub camembertem)
    czerwona papryka
    cukinia
    sproszkowana słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
    olej czosnkowy
    sól i świeżo mielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Raclette z kurczakiem i aromatycznymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyj i oczyść kurczaka. Pokrój na kawałki wielkości nuggetsów. Lekko skrop olejem, dopraw solą, pieprzem oraz papryką słodką i ostrą. Posyp z obu stron nasionami. Ułóż na rozgrzanym grillu i smaż do miękkości mięsa, ok. 5 minut z każdej strony.
  • 2. Paprykę pokrój w paski a cukinię w plastry. Zamarynuj w oleju połączonym z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smaż na grillu, razem z mięsem.
  • 3. Gdy mięso i warzywa będą niemal gotowe do podania, umieść grube plastry sera na patelniach do raclette. Możesz je doprawić świeżymi lub suszonymi ziołami lub czarnym świeżo mielonym pieprzem. Podgrzewaj do momentu roztopienia. Podawaj ser razem z kąskami chrupiącego kurczaka, grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami, ryżem lub kromkami pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czerwona papryka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować