Rabarbarowo-kokosowe crumble

5 (151 ocen)

Pyszna kokosowa kruszonka w połączeniu z słodko-kwaśnym rabarbarem. Poezja :)

Składniki:

  • Kruszonka:
    1 szkl mąki
    1/2 kostki masła
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    5 łyżek cukru
    5 łyżek wiórków kokosowych
    1 łyżka c. waniliowego

    5 długich łodyg rabarbaru
    1/2 szkl cukru
    1cm odkrojonego masła
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Rabarbarowo-kokosowe crumble - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar pokroić na niewielkie kawałki. Wrzucić do rondla razem z cukrem, masłem i mąką. Podgrzewać na niewielkim ogniu przez kilka minut, stale mieszając, do czasu aż cukier się rozpuści a sok zacznie gęstnieć.
  • 2. Wszystkie składniki na kruszonkę posiekać i rozetrzeć w palcach. Do naczynia żaroodpornego przełożyć rabarbar a na niego rozsypać równomiernie kruszonkę.
  • 3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 minut do czasu aż zyska złotobrązowy kolor. Lekko przestudzić.

Porady

Najlepiej smakuję jeszcze ciepłe z ulubionymi lodami- u mnie kokosowymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować