Rabarbar w słodkim duecie z bezą

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Kiedy rabarbar rośnie w ogródku to grzechem byłoby ,nie wykorzystać go do przygotowania kompotu czy też upieczenia z nim ciasta

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 15 dekagramów
    - mąka ziemniaczana: 3 łyżki
    - masło: 10 dekagramów
    - cukier kryształ-ciasto: 10 dekagramów
    - żółtka: 4 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cukier waniliowy opakowanie: 1 opakowanie
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - mleko: 6 łyżek

    - rabarbar: 70 dekagramów
    - białka: 4 sztuki
    - cukier: 20 dekagramów
    - budyń waniliowy: 1 łyżka

    - płatki migdałów: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rabarbar w słodkim duecie z bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar myjemy i ściagamy z niego skórkę.Kroimy w drobne kawałki i zasypujemy 4 łyżkami cukru.Odstawiamy na godzinę aby puścił sok.


  • Ciasto z rabarbarem 2. Z podanych składników zagniatamy ciasto.Wykładamy nim dno wyłożonej papierem formy.

  • Ciasto z rabarbarem 3. Rabarbar odsączamy i układamy na cieście.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut.W tym czasie ubijamy 4 białka z cukrem i łyżką budyniu w proszku.Wykładamy pianę na podpieczone ciasto,posypujemy płatkami migdałowymi i wstawiamy jeszcze na 30 minut do piekarnika.

    Najlepiej sie kroi,gdy jest dobrze przestudzone
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować