Napój z rabarbaru

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W zasadzie miała powstać lemoniada, jednak jak to my, chcieliśmy coś gęstszego. Tak właśnie powstał pomysł na zblendowanie łodyg. Wyszedł bardzo treściwy, słodki napój. Schłodzony smakuje wybornie.

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g łodyg rabarbaru
    200 g cukru
    350 ml wody

Napój z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rabarbar, smaku czar 1. Łodygi oczyszczamy z włókien, kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i wsypujemy cukier. Gotujemy 15 min od zawrzenia wody. Studzimy i miksujemy na gładko. Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy