Rabarbar pod migdałową kruszonką
Składniki:
- SKŁADNIKI NA RABARBAR:
40 dkg rabarbaru
3-4 łyżki cukru trzcinowego
1/3 szklanki wody
SKŁADNIKI NA MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĘ:
1/2 szklanki migdałów
2 łyżki cukry trzcinowego
5 dkg mocno schłodzonego masła
Rabarbar pod migdałową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Rabarbar obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Do rondla wlej wodę, dodaj cukier i rabarbar. Duś kilka minut do redukcji płynu.
-
2.
Rabarbar rozłóż w kokilkach.
-
3.
Składniki kruszonki zmiksuj w malakserze lub dokładnie posiekaj.
-
4.
Rabarbar posyp kruszonką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piecz około 15 minut do zezłocenia kruszonki.
Porady
Możesz podać z gałką lodów śmietankowych lub bitą śmietaną.
Komentarze