Rabarbar pod migdałową kruszonką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pyszny, prosty deser.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA RABARBAR:
    40 dkg rabarbaru
    3-4 łyżki cukru trzcinowego
    1/3 szklanki wody

    SKŁADNIKI NA MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĘ:
    1/2 szklanki migdałów
    2 łyżki cukry trzcinowego
    5 dkg mocno schłodzonego masła

Rabarbar pod migdałową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
    Do rondla wlej wodę, dodaj cukier i rabarbar. Duś kilka minut do redukcji płynu.
  • 2. Rabarbar rozłóż w kokilkach.
  • 3. Składniki kruszonki zmiksuj w malakserze lub dokładnie posiekaj.
  • 4. Rabarbar posyp kruszonką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piecz około 15 minut do zezłocenia kruszonki.

Porady

Możesz podać z gałką lodów śmietankowych lub bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy