Rabarbar pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosty a razem bardzo smaczny deser,gotowy w pół godziny.Słodka kruszonka i kwaśny rabarbar to bardzo pyszne połączenie.Polecam na podwieczorek.

  • 30 min

Składniki:

  • pół kilo rabarbaru
    1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią

    kruszonka:
    10 dag masła
    10 dag cukru
    20 dag mąki tortowej

Rabarbar pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar oczyszczamy,obieramy i płuczemy.Następnie dokładnie osuszamy i kroimy na małe kawałki.
  • 2. Rabarbar przekładamy do formy żaroodpornej i posypujemy cukrem waniliowym.
  • 3. Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców,tak żeby powstały małe grudki.
  • 4. Przygotowaną kruszoną posypujemy rabarbar.
  • 5. Następnie pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy