Rabarbar pod kruszonką

  • wyświetlono: 585 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Prosty a razem bardzo smaczny deser,gotowy w pół godziny.Słodka kruszonka i kwaśny rabarbar to bardzo pyszne połączenie.Polecam na podwieczorek.

bgg (Kopiowanie)
  • 30min

Składniki

pół kilo rabarbaru
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią

kruszonka:
10 dag masła
10 dag cukru
20 dag mąki tortowej

Sposób przygotowania przepisu:

Rabarbar pod kruszonką

  • 1. Rabarbar oczyszczamy,obieramy i płuczemy.Następnie dokładnie osuszamy i kroimy na małe kawałki.
  • 2. Rabarbar przekładamy do formy żaroodpornej i posypujemy cukrem waniliowym.
  • 3. Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców,tak żeby powstały małe grudki.
  • 4. Przygotowaną kruszoną posypujemy rabarbar.
  • 5. Następnie pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Zapiekankatania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiDeserRabarbardeser z rabarbaremrabarbar pod kruszonką

Komentarze

Podobne przepisy

Drożdżowe z rabarbarem

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Drożdżowe z rabarbarem i kruszonką

niezwykle puszyste ciasto drożdżowe...

Jabłka pod cytrynową kruszonką

Dodane przez: dorota w

Jabłka pod cytrynową kruszonką

Pod kruchą cytrynową skorupką kruszonki...

image-1rigen4

Dodane przez: kbasia

Jabłka pod kruszonką

Słodkie, cynamonowe jabłka z chrupiącą...

truskawki z rabarbarem pod kruszonką

Dodane przez: bodzia

Owoce pod kruszonką

coś dla miłośników kruszonki i...

Jabłka pod kruszonką

Dodane przez: Cukiereczek

Jabłka zapiekane pod kruszonką

Soczyste jabłka skryte pod chrupiącą...

Jabłka pod kruszonką

Dodane przez: Goszka

Jabłka pod kruszonką

Błyskawiczny deser jabłkowy czyli...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE