Quinoa z harissą, kurczakiem i zieloną papryką

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Sałatka, która świetnie nadaje się na lekki lunch z kaszy quinoa, kurczaka smażonego w harissie z dodatkiem papryki i ogórka, posypana prażonymi migdałami.

  • Łatwy

Składniki:

  • MARYNATA NA PIERś Z KURCZAKA:
    - pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - harissa pasta: 1 łyżka
    - koncentrat pomidorowy: 1 łyżeczka
    - olej: 1 łyżeczka
    KASZA QUINOA:
    - quinoa: 100 gramów
    - harissa pasta: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - ogórek szklarniowy: 20 gramów
    - papryka zielona: 0.5 sztuki
    - cebula czerwona: 0.5 sztuki
    - migdały płatki: 2 łyżki
    - sól: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Quinoa z harissą, kurczakiem i zieloną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Quinoa z kurczakiem w paście harissa 1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, do gorącej kaszy dodajemy harissę, sok z cytryny, sól. Dobrze mieszamy.
    Piersi z kurczaka kroimy w paski obtaczamy w harissie i koncentracie pomidorowym. Na małej ilości oleju smażymy do zarumienienia. Do ugotowanej kaszy dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka i paprykę, cebulę w krążkach. Całość mieszamy, na wierzch układamy paski kurczaka, posypujemy migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować