Quinoa na mleku kokosowym z musem malinowym

4.5 (174 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny deser z quinoa i musu malinowego z dodatkiem słodkiej śmietanki!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza quinoa: 0.5 szklanki
    - wanilia w lasce: 1 sztuka
    - cukier: 60 gramów
    - mleko kokosowe: 500 mililitrów
    - sól: 1 szczypta
    - maliny: 250 gramów
    - cukier puder: 3 łyżki
    - śmietana 30 %: 100 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Quinoa na mleku kokosowym z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kasza quinoa 1. Ziarna quinoa płuczemy w zimnej wodzie.

    Do garnka wlewamy mleko kokosowe , cukier i ziarenka obranej wanilii.

    Podgrzewamy na średnim ogniu.

    Gdy mleko zacznie bulgotać wsypujemy quinoa i gotujemy na mały ogniu przez ok. 25-30 minut.

    Mieszamy do momentu odparowania mleka i uzyskania konsystencji deseru.

    Maliny miksujemy z cukrem pudrem i śmietaną 30%.

    Do pucharków wkładamy kokosową quinoa i polewamy musem malinowym.

    Zdobimy kleksami bitej śmietany.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Komosa ryżowa (quinoa) Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować