Quiche z łososiem, szparagami i serem korycińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO: Wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy elastyczne ciasto. Owijamy je folią i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie wałkujemy, wykładamy nim formę, nakłuwamy widelcem i pieczemy na złoty kolor przez ok. 20-25 minut w temperaturze 180 stopni, funkcja grzania góra/dół. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy na kilka minut do odparowania.
NADZIENIE: z łososia zdejmujemy skórę, kroimy go na kawałki – doprawiamy solą i pieprzem. Szparagi myjemy, usuwamy końcówki i kroimy na małe kawałki. Ser koryciński z czosnkiem kroimy w kostkę.
SOS: wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
Łososia, szparagi i ser rozkładamy równo na cieście, zalewamy sosem i wkładamy ponownie do piekarnika na koleje 30 minut. Pyszna!
Komentarze