Quesadillas z pomidorową salsą

4.5 (184 ocen)

Danie kuchni meksykańskiej, polecam na przyjęcie, ładnie się prezentuje i smakuje. Więcej moich przepisów na smakujmy.pl

Składniki:

  • 3 pomidory
    pół czerwonej cebuli
    chili
    młoda cebulka
    ząbek czosnku
    łyżka posiekanej kolendry
    pół łyżki posiekanej bazylii
    pieprz czarny
    pół limonki
    łyżka oliwy z oliwek
    4 placki tortilli
    70 g sera feta
    łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Quesadillas z pomidorową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć pomidory i wypestkować, cebulę czerwoną i czosnek obrać, papryczkę i cebulkę oczyścić. Czosnek wcisnąć do miski, pozostałe przygotowane warzywa pokroić w kostkę i wymieszać z czosnkiem. Dodać zioła, doprawić solą i pieprzem. Na koniec wcisnąć sok z połowy limonki i dodać oliwę. Całość wstawić do lodówki i pozostawić na kilka godzin do wymieszania się aromatu warzyw i ziół.
    Placki tortilli podpiec delikatnie z jednej strony na patelni z paroma kroplami oleju. Później obrócić placki, a na podpieczoną stronę rozsmarować pomidorową salsę. Na salsę pokruszyć fetę. Tortille poskładać na pół, i przypiekać na odrobinie oleju z obu stron do przyrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować