Quesadillas z guacamole

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Ta grzanka z serem podana z pastą guacamole i papryką smakuje po prostu wyśmienicie. Choć to danie śniadaniowe, podaję je często jako przekąskę, gdy zapraszam przyjaciół.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 8 gotowych tortilli
    ● łyżka oleju
    ● 1/2 kg żółtego sera
    ● 3 różnokolorowe papryki
    ● kilka liści sałaty do dekoracji
    Pasta guacamole:
    ● 3 awokado
    ● 1/4 cebuli
    ● 1/4 łyżeczki soli
    ● sok wyciśnięty z małej limonki
    ● kilka kropli sosu tabasco
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Quesadillas z guacamole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Quesadillas z guacamole 1. Pasta guacamole: awokado
    myjemy, kroimy na pół, usuwamy
    pestki. Miąższ wydrążamy
    i siekamy. Cebulę obieramy
    i bardzo drobno siekamy lub
    ścieramy na tarce o małych
    oczkach. Dodajemy do awokado.
    Wlewamy sok z limonki, sos
    tabasco, doprawiamy solą i dokładnie
    mieszamy do uzyskania
    jednolitej konsystencji.
  • Quesadillas z guacamole 2. Papryki myjemy, usuwamy
    gniazda nasienne, miąższ kroimy
    w dużą kostkę. Ser ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.Na środek każdej tortilli wsypujemy
    1/2 szklanki sera, składamy
    na pół i dociskamy brzegi,
    aby ser nie wypadał.
  • Quesadillas z guacamole 3. Tortille smażymy na dużej
    patelni na rozgrzanym oleju
    po ok. 2 minuty z obu stron.
    Przekładamy na talerze. Każdą
    kroimy w 3 trójkąty. Smarujemy
    pastą guacamole i dekorujemy
    papryką. Podajemy
    na liściach sałaty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować