Alina Molska
Placki tortilli zapiekane z różnymi dodatkami i serem czyli Quesadilla. Farsz meksykański z kurczakiem, warzywami i aromatycznymi przyprawami. Prosto i przepysznie.
Jeżeli zrobicie raz to już na stałe zagości na waszych stołach.
0 (0 ocen)
Porady
Można również danie przygotować na patelni; Lekko rozgrzaną patelnie posmarować tłuszczem i włożyć przygotowaną quesadillę, smażymy chwilę aż placek się nieco przypiecze następnie obracamy na drugą stronę najlepiej to zrobić kładąc duży talerz na patelnię obracając do góry nogami tak aby tortilla zsunęła się na talerz. zsuwamy ponownie na patelnię i dopiekamy jeszcze chwilę. Możemy też ułożyć jeden placek bezpośrednio na rozgrzanej patelni, posypać serem, ułożyć farsz, znów posypać serem przykryć drugim plackiem i postępować jak wyżej.
Komentarze