Pyzy z mięsem, kapustą i pieczarkami

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowania nauczył mnie dziadek i radzę sobie z tym znakomicie.

Składniki:

  • ● 1 kg ugotowanych ziemniaków
    ● 20 dag pieczarek
    ● 20 dag kapusty kiszonej
    ● 40 dag karkówki
    ● 2 cebule
    ● jajko
    ● 4 łyżki mąki pszennej
    ● 3 łyżki mąki ziemn.
    ● olej
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Pyzy z mięsem, kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przeciskamy
    przez praskę. Wbijamy jajko,
    dodajemy obie mąki. Dokładnie
    mieszamy i zagniatamy
    ciasto.
  • 2. Jedną cebulę i oczyszczone
    pieczarki kroimy w kostkę
    i dusimy na łyżce oleju.
  • 3. Kapustę i karkówkę gotujemy
    około godziny, aż mięso
    będzie miękkie. Karkówkę
    z kapustą i pieczarki z cebulą mielimy i doprawiamy. Dokładnie
    mieszamy.
  • 4. Drugą cebulę obieramy
    i kroimy w małą kostkę. Podsmażamy
    na oleju na jasnozłoty
    kolor.
  • 5. Z ciasta formujemy kulki.
    Do środka wkładamy po łyżeczce
    farszu i dokładnie zlepiamy.
    Gotujemy w osolonej
    wodzie ok. 5 minut po wypłynięciu
    na powierzchnię. Okraszamy
    cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Karkówka Pieczarki

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować