Pyzy z mięsem, kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki przeciskamy
przez praskę. Wbijamy jajko,
dodajemy obie mąki. Dokładnie
mieszamy i zagniatamy
ciasto.
2.Jedną cebulę i oczyszczone
pieczarki kroimy w kostkę
i dusimy na łyżce oleju.
3.Kapustę i karkówkę gotujemy
około godziny, aż mięso
będzie miękkie. Karkówkę
z kapustą i pieczarki z cebulą mielimy i doprawiamy. Dokładnie
mieszamy.
4.Drugą cebulę obieramy
i kroimy w małą kostkę. Podsmażamy
na oleju na jasnozłoty
kolor.
5.Z ciasta formujemy kulki.
Do środka wkładamy po łyżeczce
farszu i dokładnie zlepiamy.
Gotujemy w osolonej
wodzie ok. 5 minut po wypłynięciu
na powierzchnię. Okraszamy
cebulą.
Komentarze