Pyzy z mięsem z kaczki ;) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka zalewamy wodą i gotujemy około 2 godziny . 30 minut przed końcem gotowania, dodajemy dwie kostki mięsne.
Mięso studzimy i oddzielamy od kości.
Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do mięsa i mielimy .
. Doprawiamy wedle swojego smaku .
Ciasto:Surowe ziemniaki starłam na tarce z małymi oczkami (takimi jak na placki ziemniaczane). Odcisnęłam sok z tartych ziemniaków i odstawiłam. Ugotowane ziemniaki przecisnęłam przez praskę.
Następnie połączyłam ziemniaki ugotowane z ziemniakami startymi, oraz zlałam sok z ziemniaków i osadzoną skrobię dodałam do masy. Wbiłam jajko, wsypałam mąkę, sól i zagniotłam ciasto.
W garnku zagotowałam posoloną wodę i partiami wrzucałam pyzy. Pyzy gotowałam około 6 minut od momentu wypłynięcia na wierzch. Po ugotowaniu polałam podsmażoną wcześniej słoninką i boczkiem
Komentarze