Pyszotka z jabłkami i budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrami. Dodać masło, żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części, jedną włożyć do zamrażarki a drugą do lodówki.
Ciasto z lodówki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy 10 - 15 minut.
Ugotować budyń dodać masło, wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Ubijamy pianę z cukrem i połączyć z zimnym budyniem.
Jabłka umyć, obrać i pokroić w niewielkie plasterki, posypać cukrem i wymieszać. Wyłożyć na podpieczony blat na to masa budyniowa i ścieramy ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180*C około godziny.
Komentarze