Pieczony sernik z bitą śmietaną i z posypkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.jajka, aromat migdałowy, cukier ubić mikserem do białości z 4 minuty na dużych obrotach
2.do masy jajecznej dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, skórkę pomarańczową rozdrobnioną w rozdrabniaczu nie za drobno, mikserem na średnich obrotach połączyć składniki, nie miksować za długo
3.użyłam 2 foremki 18x14 cm ale można użyć np. tortownicy 24 cm - blaszki posmarowane masłem, na dnie rozłożyć biszkopty, wlać masę serową, wyrównać wierzch
4.piekarnik nagrzany 160 C, termoobieg, piec w tych mniejszych blaszkach 25 minut, w dużej około 50 minut, do suchego patyczka
5.upieczony sernik zostawić w blaszkach do wystudzenia, najlepiej na całą noc............
200 ml zimnej śmietany 36% ubić z 1 łyżką cukru pudru, śmietanfixem i szprycką nałożyć na wierzch sernika, posypać różnymi posypkami Decorady Delecty
Komentarze