pasztet domowy

  • wyświetlono: 1635 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Domowy pasztet, który robi się w mig. Jest przepyszny - suchy, idealny na kanapki.

Składniki

1 kg wieprzowiny,
50 dag boczku,
30 dag wątróbki,
2 cebule,
włoszczyzna (3 marchewki i 1 pietruszka),
liść laurowy, ziele angielskie,
przyprawa uniwersalna, pieprz, gałka muszkatołowa,
2 bułki,
5 jajek,
olej

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

pasztet domowy

  • Mięso i włoszczyznę gotujemy1. Mięso i włoszczyznę ugotować z przyprawami w małej ilości wody, wątróbkę natomiast ugotować w wodzie ok. 20 minut. Cebule poddusić na oleju.
  • Wszystko mielimy2. Ostudzone mięso, namoczoną i odciśniętą bułkę oraz wątróbkę mielimy na przemian.
  • Dodajemy jajka, przyprawy i wyrabiamy masę3. Dodać jajka, przyprawić pieprzem, gałką muszkatołową i przyprawą uniwersalną. Wyrobić masę i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Piec godzinę. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babcimama_mnie_nauczylaPasztetdomowy pasztetpysznie i zdrowo
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pasztet domowy

Dodane przez: alaaa

Pasztet domowy

Domowy pasztet polecam nie tylko...

pasztet

Dodane przez: elka72

Domowy pasztet w słoiku

Trochę pracochłonny ale warto go...

Domowy pasztet z kaczki

Dodane przez: leenaa

Domowy pasztet z kaczki

Idealny na śniadanie

Domowy pasztet wieprzowy

Dodane przez: anemon

Domowy pasztet wieprzowy

Pieczonego domowego pasztetu nie...

Domowy pasztet

Dodane przez: Peypey

Pasztet domowy Babci Helenki

Smaczny pasztet domowej roboty,...

image-268l06j

Dodane przez: aliss06

Domowy pasztet z wątróbką

Przygotowanie tego pasztetu wymaga...