Zupa cebulowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Proste, szybkie, tanie i bardzo dobre danie. Inne jak wszystkie :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 litry wywaru warzywnego (może być mięsny)
    4-5 średnich/dużych cebul
    2 kajzerki
    trochę masła

Zupa cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-13reg53 1. Cebulę kroimy w kostkę, na maśle ją szklimy i wrzucamy do gorącego wywaru.
  • image-1txa445 2. Następnie to samo robimy z kajzerkami. Grzanki również wrzucamy do wywaru.
  • image-1mliqos 3. Chwilę gotujemy.
  • image-26gkoxs 4. I miksujemy.
  • image-23q9ce7 5. SMACZNEGO :)

Porady

Jeżeli chodzi o przyprawy to nic nie przyprawiam bo wywar ma swój smak już, można na talerz dorzucić ulubionej zieleniny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy