Pyszny domowy sos słodko-kwaśny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Obraną cebulę pokrój w piórka, a paprykę w paseczki. Pomidory, cebulę oraz paprykę wrzuć do garnka i duś około 1 godziny.
Po tym czasie dodaj pokrojonego w kostkę ananasa, odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pozostałe składniki i całość gotuj, mniej więcej około 1 godziny.
Gorącym sosem napełnij wyparzone słoiczki i zakręć. Pasteryzuj około 5-10 minut.
Do przygotowania sosu możesz użyć szybkowaru, co skróci czas jego przygotowywania.
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Obraną cebulę pokrój w piórka, a paprykę w paseczki. Pomidory, cebulę oraz paprykę wrzuć do szybkowaru i duś około 30 minut.
Po tym czasie dodaj pokrojonego w kostkę ananasa, odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pozostałe składniki i całość gotuj, mniej więcej około 30 minut.
Gorącym sosem napełnij wyparzone słoiczki i zakręć. Pasteryzuj około 5-10 minut.
Komentarze