Pyszny domowy boczek duszony do pieczywa

4.48 (204 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonałe domowe mięsko na zimno do pieczywa, smakuje wyśmienicie, zachowuje świeżość i wiemy co jemy.........SMACZNEGO!!!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • boczek wieprzowy świeży ze skórą 1,30 kg, przyprawa do wieprzowiny 1 opakowanie, papryka słodka 1 łyżeczka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, smalec 1 łyżka, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 3 sztuki, cebula 3 sztuki
Wystaw ocenę:

4.48 (204 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Pyszny domowy boczek duszony do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pyszny domowy boczek duszony do pieczywa 1. Boczek bez kości w całości, skórę ponacinać ostrym nożem, natrzeć przyprawami.
  • pyszny domowy boczek duszony do pieczywa 2. W garnku na smalcu z zielem angielskim, liściem laurowym dobrze zrumienić boczek z każdej strony zwłaszcza skórę.
  • pyszny domowy boczek duszony do pieczywa 3. Pod przykryciem na średnim ogniu dusić boczek razem z pokrojoną cebulą (cebula puści swój sok i nie trzeba podlewać wodą) do miękkości co jakiś czas obracając dołem do góry.

    Boczek smakuje z pieczywem i np. ćwikłą, ogórkiem kiszonym idealnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować