PYSZNIUTKI SOS POMIDOROWY

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

idealny do ,,oszukanch'' gołąbków z kapusty i mielonego mięsa

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cebule
    3 ząbki czosnku
    pół słoiczka (o gramaturze 230 gram) koncentratu łowicz
    1 łyżka keczupu pikantnego ( u mnie miwex)
    3/4 szklanki wina białego wytrawnego
    oregano
    bazylia
    chilli w proszku
    1-1,5 łyżeczki cukru
    sól i troszkę posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos pomidorowy

Pyszniutki sos pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę i wlać odrobinę wina, podsmażyć na małym ogniu.
    Dodać koncentrat pomidorowy, rozprowadzić go dokładnie i dodać keczup
    chwileczkę poddusić i wlać resztę wina
    Doprawić do smaku w/w przyprawami i chwilę poddusić.
    Na koniec dodać posiekanego koperku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować