Pysznie puszysty sernik na kakaowym kruchym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.zimną margarynę, śmietanę i pozostałe składniki ciasta kruchego posiekać siekaczką lub nożem lub mikserem lub w robocie, ciasto podzielić na dwie części: mniejszą i większą, zawinąć w woreczkach i do zamrażalnika na godzinę schować
2.wszystkie składniki na sernik o temperaturze pokojowej włożyć do miski i mikserem zmiksować z 3 minuty na dużych obrotach
3.tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, dno wylepić większą częścią ciasta (odrywam kawałki i wylepiam palcami), masę sernikową wylać na ciasto
4.z mniejszej części odrywać kawałeczki, płaskie kulki kłaść na wierzchu sernika
5.piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach najlepiej całą noc
6.przed podaniem posypać pudrem cukrem lub polukrować
Komentarze