Pysznie nadziane roladki schabowe panierowane w paluszkach

5 (191 ocen)

Są super smaczne i smakują lepiej niż w tradycyjnej panierce

Składniki:

  • - 4 kotlety schabowe
    - 4 plastry żółtego sera
    - 10 g fasolki szparagowej- ugotowanej
    - maślanka naturalna
    - 50g słonych paluszków
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Pysznie nadziane roladki schabowe panierowane w paluszkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy. Oprószamy je solą i pieprzem z każdej strony . Na każdy kawałek nakładamy plasterek sera i troszkę ugotowanej wcześniej fasolki. Zawijamy każdy kotlet w roladkę - można sobie pomóc wykałaczkami, maczamy w maślance a potem w rozbitych tłuczkiem do ziemniaków paluszkach. Smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoty kolor:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować