Bułki pszenne z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.drożdże w misie robota rozmieszać z ciut cukrem, mlekiem z wodą i zostawić na 20 minut przykryte - wsypać mąkę, resztę cukru, mleka, wody, olej, czosnek niedźwiedzi Royal Brand suszony i wyrabiać hakiem z 10-12 minut
2.misę przykryć i ciasto zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę - następnie hakiem robota kilka razy zamieszać /odgazować
3.blacha z papierem do pieczenia - z ciasta zwilżonymi w wodzie dłońmi uformować bułki, obsypac je w płatkach owsianych zmielonych, kłaść na blachę i nożem maczanym w wodzie głęboko ponacinać na +
4.zostawić do wyrośnięcia na 20 minut - piekarnik nagrzać na 200C, grzanie góra/dół, 2 poziom - wstawić blachę z bułkami i piec 15 minut - następnie ustawić na termoobieg i piec 12 minut
5.bułki zostawić do wystudzenia na blaszce lub na kratce
Komentarze