bułki pszenne z czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

bułki są bardzo chrupiące, aromatycznie pachną i smakują delikatnie czosnkiem.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • drożdże 25 gram, mleko ciepłe 150 ml, woda ciepła 150 ml, cukier 1 łyżka, sól morska 1 łyżka, mąka pszenna typ 500 55 dag, olej rzepakowy 50 ml, czosnek niedźwiedzi Royal Brand 3 łyżki, płatki owsiane - ile potrzeba/mielone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułki pszenne z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. drożdże w misie robota rozmieszać z ciut cukrem, mlekiem z wodą i zostawić na 20 minut przykryte - wsypać mąkę, resztę cukru, mleka, wody, olej, czosnek niedźwiedzi Royal Brand suszony i wyrabiać hakiem z 10-12 minut
  • etap 2. misę przykryć i ciasto zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę - następnie hakiem robota kilka razy zamieszać /odgazować
  • etap 3. blacha z papierem do pieczenia - z ciasta zwilżonymi w wodzie dłońmi uformować bułki, obsypac je w płatkach owsianych zmielonych, kłaść na blachę i nożem maczanym w wodzie głęboko ponacinać na +
  • etap 4. zostawić do wyrośnięcia na 20 minut - piekarnik nagrzać na 200C, grzanie góra/dół, 2 poziom - wstawić blachę z bułkami i piec 15 minut - następnie ustawić na termoobieg i piec 12 minut
  • etap 5. bułki zostawić do wystudzenia na blaszce lub na kratce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować