chrupiące bułki grahamki

4.49 (148 ocen)

bułki są pyszne, chrupiące i o niebo lepsze od kupnych................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mąka pszenna typ 500 2,5 szklanki pełne, mąka pszenna graham 2 szklanki, drożdże świeże 30 gram, woda ciepła 380 ml, cukier 1 łyżeczka, sól 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3 łyżki, płatki owsiane - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Chrupiące bułki grahamki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. drożdże rozkruszyć do misy robota i zalać je ciepłą wodą, wsypac cukier, zostawić na 10 minut.............

    wsypać obie mąki, sól, olej i hakiem robota wyrabiać z 10 minut, zostawić przykryte do wyrośnięcia na 1 godzinę
  • etap 2. ciasto kilka razy wyrobić i formować kule na bułki, obsypac je zmielonymi płatkami owsianymi i kłaść na blachę z papierem do pieczenia.............

    naciąć bułki wzdłuż nożem i zostawić na 20 minut
  • etap 3. piekarnik nagrzany 200C, grzanie góra/dół, 2 poziom - bułki piec 20 minut, następnie nastawić termoobieg i piec dalej 10 minut, zostawić do wystudzenia na kratce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować