Ślimaczki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ślimaczki są rewelacyjną przystawką na każdej imprezie. Danie przygotowuje się bardzo szybko, cieszy się również powodzeniem wśród gości.

  • 20 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    kiełbasa śląska (20g.)
    ser żółty (20 dag.)
    cebula (mała)
    ogórki kiszone (2x)
    ketchup

Ślimaczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie posmarować ketchupem. Kiełbasę, cebulę oraz ogórki kiszone, pokroić w drobną kosteczkę, ser starkować. Wszystkie składniki wyłożyć na cieście, następnie ciasto skręcić jak roladę. Pokroić w 1-1,5cm plastry. Powstałe ślimaczki wyłożyć w blaszce na papierze. Piec w 180 C przez około 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy