Pyszne racuszki z jabłkami

4.5 (176 ocen)

  • 20 min

smak dzieciństwa

  • 20 min

Składniki:


  • Składniki
    50 dkg mąki
    1 łyżka proszku do pieczenia
    3 jajka
    3 łyżki cukru kryształu
    2 i 1\2 szk. kefiru lub maślanki
    1 torebka cukru waniliowego
    szczypta soli

Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pyszne racuszki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto na racuchy z jabłkiem 1. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać kefir, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, posolić i wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek, lekko wymieszać. Dodać dwa jabłka potarte na tarce o dużych oczkach,smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać posypane cukrem pudrem.

Porady

Do wykonania tych racuszków polecam mąkę tortową typu 450, wychodzą z niej najlepsze. Racuszki są naprawdę bardzo pyszne a dużą ich zaletą jest to, że nie ''piją '' tłuszczu podczas smażenia. Smacznego:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować