Pyszne placuszki z cukinii i marchewki z dipem musztardowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne na ciepło jako obiad i na zimno, na drugie śniadanie do pracy, czy szkoły.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 większa cukinia
    3 marchewki
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    200 g tartego sera chedar lub goudy
    2 jajka
    ok. 5 łyżek mąki
    sól i pieprz

    Dip:
    200 g kwaśnej śmietany 18 %
    200 g jogurtu greckiego
    2 ząbki czosnku
    4 łyżeczki musztardy francuskiej
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Pyszne placuszki z cukinii i marchewki z dipem musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki z cukinii i marchewki z dipem musztardowym 1. Warzywa obieramy ze skórki, cukinię, marchew i cebulę ścieramy na dużych oczkach. Czosnek przeciskamy. Ser żółty ścieramy na małych oczkach.
    Wszystkie składniki łączymy i dodajemy do sól i pieprz oraz jajka. Mieszamy i w zależności od ilości wody, która uzbiera się z cukinii dodajemy odpowiednio 5 lub więcej łyżek mąki. Mieszamy i smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
  • 2. Składniki na dip mieszamy. Doprawiamy.
    Podajemy z plackami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować