Papryczki faszerowane podane z ziemniaczkami w mundurkach i zieloną sałatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować ryż. Mięso przyprawić według smaku,cebule pokroić w kosteczkę i wrzucić z mięsem na rozgrzaną patelnie,dodac czosnek przecisniety przez praske,wszystko ładnie podsmażyć. Wymieszać razem z ugotowanym ryżem,dodac drobno posiekaną natkę pietruszki. Z papryczek odciąć górę i wyczyścić środek,nafaszerowac farszem papryczki, na wierzch można posypać żółtym serem, wstawić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym na 35-40 minut w tem 180 stopni.
Sałata i sos
Zielona sałatę rzodkiewkę,szczypiorek,cebulke koperek pokroić i wrzucić do miski,przygotowac sos ze składników(wszystkie dodać do słoiczka i dokładnie wymieszać) i odstawić do lodówki na 5-10 minut, po czym polać nim sałatę i dokładnie wymieszać. Ziemniaki ugotować w mundurkach.
Porady
Papryczki równie dobrze można podać same na kolację lub jako przekąska w ciągu dnia.
Komentarze