Ogórki małosolne

  • wyświetlono: 260 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczne ogórki, przepis od dziadka.

Składniki

1 kg. ogórków gruntowych
4 ząbki czosnku
chrzan świeży
koper
sól kamienna

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki małosolne

  • 1. W misce układamy chrzan, koper, czosnek obrany.

    Następnie wkładamy do miski umyte wcześniej ogórki.
  • 2. Przygotowanie wody do zalania ogórków:
    Wlewamy do miski 2 l wody, wsypujemy 2 łyżki soli i energicznie mieszamy. Tak aby sól była rozpuszczona.
  • 3. Po przygotowaniu zalewy. Wlewamy ją do wcześniej przygotowanych ogórków. Przykrywamy np. talerzem i czekamy ok 2-3 dni:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowane ogórki

Dodane przez: JustKuchcik

Faszerowane ogórki

Potrawa niewątpliwie pobudza kubki...

Ogórki koreczki

Dodane przez: RedakcjaPP

Ogórki koreczki

Z zawodu jestem nauczycielką matematyki...

image-01ex2kx

Dodane przez: k_marysia

Ziołowy twarożek z ogórkiem małosolnym

Bardzo aromatyczny z chrupiącym...

image-195wswh

Dodane przez: Teresa Balcerowska

Ogórki koreczki

Bardzo dobre do dań z mięs.

image-0c75d2f

Dodane przez: Kasia_S

Ogórki nadziewane

szybka przekąska

ogórki nadziane twarożkiem

Dodane przez: justi2401

Ogórki nadziewane twarożkiem

Tak przygotowane ogórki bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE