Pyszne Leczo z Pomidorów na zimę

4.5 (181 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Potrawa ta jest wyśmienita do każdego rodzaju dań i przystawek, a także jako dodatek do sosów.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 kg pomidorów
    1 kg cebuli
    2 papryki żółte
    2 papryki czerwone
    puszka ananasa
    puszka kukurydzy
    2 łyżki soli
    2 łyżki papryki słodkiej
    czubek łyżki chilli
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki musztardy
    2,5 szklanki cukru
    1 szklanka octu
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pyszne leczo z pomidorów na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. papryke pokroić w paseczki. pomidory i paprykę dusić przez 1 godzinę.
  • 2. Po uduszeniu dodać pokrojoną w kostkę cebulę i ananasy oraz pozostałe składniki, oprócz mąki ziemniaczanej. wymieszać i dusić pół godziny.
  • 3. Na koniec dodać sok z ananasa i rozpuszczoną w nim mąkę ziemniaczaną. zalać i zagotować. Nakładać do słoików. Nie pasteryzować

Porady

Aby leczo było bardziej gęste należy dodać odrobinę więcej mąki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Leczo na zimę.

To może cię zainteresować