Bardzo smaczne, wyjątkowe ciasto ucierane z rabarbarem i pianką bezową, ciasto które jest łatwe i zawsze wychodzi z piekarnika dobrze upieczone.......SMACZNEGO!!!
Pyszne, łatwe ciasto ucierane z rabarbarem i pianką bezową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka, cukier, miękka margaryna, cukier wanilinowy mikserem utrzeć do spienienia, mają zostać grudki.
2.Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
3.Forma 30x24 cm z papierem do pieczenia, 3/4 ciasta wyłożyć do formy, do reszty ciasta wsypać kakao, wlać mleko i mikserem wymieszać, masę kakaową wyłożyć na jasną i łyżką delikatnie wmieszać trochę w ciasto jasne, wygładzić wierzch.
4.Wsypać na ciasto obrany, pokrojony rabarbar, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto podpiec 30 minut.
5.Zimne białka ubijać na sztywno, pod koniec wsypać cukier, kisiel, wlać olejek i ocet, mikserem ubijać na bardzo sztywną pianę, ubijać z 5 minut przed dodaniem do ciasta.
Komentarze