Pyszne, łatwe ciasto bananowo-kakaowe z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka, cukier, olej, dojrzały mocno banan mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach.
2.Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i utrzeć na gładką masę dość gęstą.
3.Forma silikonowa 25x25 cm, do formy wyłożyć ciasto, wyrównać wierzch, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dól około 40 minut, do suchego patyczka.
4.Ciasto wystudzić w formie i zimne nasączyć herbatą z cytryną.
5.Umyte truskawki bez szypułek w garnku zmiksować dokładnie.
6.Truskawki zagotować i gotować z 3 minuty mieszając, zdjąć z ognia i wsypać cukier i galaretki, dobrze wymieszać do rozpuszczenia galaretek, wystudzić.
7.Gdy masa zaczyna tężeć wyłożyć na ciasto w formie i schować do lodówki na kilka godzin.
Komentarze