Pyszne krokiety z kaszą gryczaną i kapustą z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.kapustę kiszoną ugotować do miękkości - odlać na sito, pieczarki usmażyć z cebulą i dodac do kapusty, dodac papryczkę ostrą i kucharka - blenderem wszystko zmiksować
2.saszetkę kaszy gryczanej ugotować w niesolonej wodzie i dodać do kapusty, wszystko wymieszać i wystudzić
3.z podanych składników mikserem wymieszać ciasto na naleśniki i odstawić na 30 minut
4.patelnię naleśnikarkę 26cm przetrzeć ręcznikiem papierowym z olejem i dobrze rozgrzać, smażyć cienkie, złociste naleśniki
5.na każdy naleśnik nałożyć dużą łyżkę farszu i zawijać krokiety
6.naleśniki maczać w roztrzepanych jajkach, tartej bułce i na gorącym oleju smażyc rumiane krokiety - odkładać na ręcznik papierowy
Komentarze