Pyszne i szybkie rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubijamy na gęstą pianę, dodajemy cukier i miksujemy dopóki cukier się nie rozpuści.
Potem miksując na wolnych obrotach dodajemy żółtka, a następnie mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem, dajemy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na ok 25 minut.
Krem:
Czekolady zetrzeć na tarce o małych oczkach (4 łyżki startej czekolady odłożyć), śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixami. Kiedy śmietana będzie sztywno ubita dodać do niej startą czekoladę i ręcznie wymieszać. Następnie stopniowo dodawać kokos ( nie trzeba dawać całego, wg. gustu, kto lubi mniej może dodać tylko połowę). Kiedy biszkopt wystygnie wyłożyć masę i wyrównać, na górze posypać startą czekoladą, którą wcześniej odłożyliśmy.
Smacznego
Porady
Ciasto najlepiej jeść po ok 2 do 3 godzin, wtedy kokos który jest w kremie fajnie nasiąknie( na początki jest on twardy)
Przed spożyciem najlepiej ciasto wyjąć wcześniej z lodówki, lepiej smakuje jak nie jest takie lodowate.
Komentarze