Pyszne faszerowane ogórki

0 (0 ocen)

coś w sam raz na lekkie, zdrowe śniadanie

Składniki:

  • 2 - 3 grubsze ogórki ( w zależności od wielkości )
    150 g półtłustego twarogu
    1/2 małej cebuli
    1 mała papryka
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżeczka jogurtu naturalnego
    sól morska do smaku
    pieprz kolorowy do smaku

Pyszne faszerowane ogórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, usunąć z niej gniazdo nasienne i pokroić w drobną kostkę, tak samo pokroić cebulę. Twaróg umieścić w miseczce, rozgnieść widelcem, dodać pokrojoną paprykę, cebulę i posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy i jogurt. Wszystko wymieszać aby powstała gęsta pasta. Ogórki umyć, obrać ze skórki i za pomocą kulkownicy wydrążyć środki. Środek ogórka napełnić przygotowaną pastą. Gotowe ogórki pociąć na plastry i podawać na śniadanie lub przekąskę.

Komentarze

Podobne przepisy