Ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Roztapiamy masło. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kruszymy drobno biszkopty i wlewamy do nich roztopione masło. Wykładamy na blachę, formujemy płaski spód i wstawiamy do lodówki.
2.Śmietankę ubijamy razem ze śmietan-fixami i cukrem pudrem do uzyskania sztywnej konsystencji. Wykładamy na pokruszone biszkopty i chłodzimy.
3.1 galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance wody. Studzimy. Gdy będzie już zimna, dolewamy do niej szklankę mleka. Mieszamy. Czekamy aż trochę stężeje i wylewamy na śmietanę
4.Drugą galaretkę przygotowujemy w trochę mniejszej ilości wody niż podana na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto. Chłodzimy do stężenia
Porady
Mleko należy wlać do całkiem zimnej galaretki, w przeciwnym razie mleko się zetnie
Komentarze