Ciasto bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto nabiera wyjątkowego smaku dzięki podstawie z biszkoptów

  • 60 min

Składniki:

  • Spód: 2 opakowania biszkoptów po 200g, 1 kostka masła
    Bita śmietana: 0,5l śmietany 30%, 2 op. śmietan-fix, 1.5-2 łyżki cukru
    Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe, szklanka mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztapiamy masło. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kruszymy drobno biszkopty i wlewamy do nich roztopione masło. Wykładamy na blachę, formujemy płaski spód i wstawiamy do lodówki.
  • 2. Śmietankę ubijamy razem ze śmietan-fixami i cukrem pudrem do uzyskania sztywnej konsystencji. Wykładamy na pokruszone biszkopty i chłodzimy.
  • 3. 1 galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance wody. Studzimy. Gdy będzie już zimna, dolewamy do niej szklankę mleka. Mieszamy. Czekamy aż trochę stężeje i wylewamy na śmietanę
  • 4. Drugą galaretkę przygotowujemy w trochę mniejszej ilości wody niż podana na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto. Chłodzimy do stężenia

Porady

Mleko należy wlać do całkiem zimnej galaretki, w przeciwnym razie mleko się zetnie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować