Pyszne ciasteczka z marmoladą

4.5 (147 ocen)

Bardzo delikatne ciasteczka. Dzięki budyniowi są bardzo aksamitne.

Składniki:


  • 160g miękkiego masła
    3/4 szklanki cukru pudru
    2 opakowania budyniu śmietankowego ( 40g)
    4 łyżki mleka
    1 1/2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ulubiona marmolada
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Pyszne ciasteczka z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszaj mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Masło utrzyj na puszystą masę z cukrem puderm. Dodaj mleko i zmiksuj dokładnie. Partiami dodaj suche składniki wcześniej wszystkie wymieszane. Uformuj kulę, owiń w folię i włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Stolnicę delikatnie posyp mąką i rozwałkuj ciasto. Wytnij z foremek dowolne kształty i na środku posmaruj marmoladą. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 10-13 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować