Pyszna zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie: Pomidory parzymy w gorącej wodzie aby z łatwością pozbyć ich skórki. Następnie kroimy je na drobno i wrzucamy do garnka razem z łyżką masła. Dusimy je aż zamienią się w gęstą masę. Tak przygotowane pomidory przez sitko możemy przecedzić do wcześniej przygotowanego bulionu lub też możemy je zmiksować blenderem i w takiej postaci dodać je do bulionu. Te drugie rozwiązanie sprawi, że zupa będzie gęstsza. Do prawie gotowej zupy dodajemy łyżkę koncentratu aby jeszcze bardziej wzmocnić jej smak i sprawić, że będzie jeszcze bardziej urzekać kwaskowym smakiem świeżych pomidorów. Na sam koniec zabielamy ja kwaśną śmietaną i doprawiamy do smaku. Tak przygotowaną zupę doprawiamy pietruszką i podajemy z ryżem lub makaronem.
Komentarze